Home ›  Nieuws › Nieuwsartikel

Pre-toets voor registratie in Museumregister

vrijdag 1 mei 2015

Wilt u uw museum laten registreren in het Museumregister, maar bent u er niet zeker van of dit iets is voor uw museum? 

Dan kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om eerst een verkorte toets (pre-toets) te doen. Aan de hand van deze pre-toets krijgt u een beter inzicht in de haalbaarheid van registratie voor uw museum.

Hoe werkt de pre-toets?


U meldt zich aan voor registratie in het Museumregister. Wij sturen u vervolgens inloggevens en zetten een digitaal vragenformulier voor u klaar. 

Het digitale formulier bevat vragen met betrekking tot alle kwaliteitscriteria in de Museumnorm. Wanneer u eerst een pre-toets wilt, dan hoeft u alleen de volgende vragen in te vullen: 

1.0 Museumdefinitie ICOM
1.1 Rechtspositie en het niet op winst-gerichte karakter van musea
1.3a/b Strategisch beleid
3.1a/b Begroting en jaarrekening
7.1 Collectiebeleid
8.2a/b Collectieregistratie
9.1a Onderzoek

Wanneer u ons laat weten dat u klaar bent met bovenstaande selectie van vragen, dan zal een van de auditoren vervolgens een pre-toets uitvoeren en u een verslag sturen. Mocht u op bepaalde punten nog niet volledig voldoen aan de Museumnorm, dan geven wij aan wat er minimaal nodig is om ook op die punten het registratieproces te laten slagen. 

Zie voor verdere informatie over het aanmeldtraject en de kosten van registratie onze website: ‘aanmelding voor registratie’ en ‘kosten registratie’.
42844 keer bekeken