Home ›  Nieuws › Nieuwsartikel

NIEUWSBRIEF juli 2013

woensdag 31 juli 2013


Beste Lezer,

Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van het Nederlands Museumregister. Via deze weg willen wij u graag op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen het Museumregister, van nieuwe registraties, best practices, en andere voor u relevante onderwerpen.

Kennismaken


Foto: Museumvisie, Chris Reinewald.

Het team van het Museumregister bestaat uit een Auditteam, Bestuur en Adviescommissie. Het auditteam bestaat uit (op foto van links naar rechts) senior-auditor Ellie Bruggeman, Jantine van der Wal (secretariaat), en auditors Gertrude van der Veen, Rebecca Roskam, Carla Mulder en Monique Jaspars. De helft van dit team is sinds kort in dienst en wordt nog ingewerkt.
Het Bestuur wordt gevormd door Bert Lever (voorzitter), Heleen Buijs, Marco de Niet, Marjan Ruiter en Agnes Vugts. De adviescommissie bestaat uit Paul Soetaert (voorzitter), Nicolette Bartelink, Bob Crezee, Birgitta Fijen en Arjen Kok. Op onze website worden alle betrokkenen nader aan u voorgesteld: lees meer.


Eerste ervaringen

Het Museumregister vernieuwde stijl is inmiddels ruim een jaar van kracht, de meeste musea hebben een zelfanalyse uitgevoerd en diverse musea hebben een audit gehad. Graag delen we met u enkele ervaringen die zijn opgedaan. Lees meer.

Zelfanalyse 2012 en 2013

In 2012 zijn de eerste zelfanalyses nieuwe stijl uitgevoerd. Gedurende het invullen kwamen al veel vragen binnen bij het Museumregister inzake het interactieve vragenformulier en de toepassing Museumnorm. Lees meer.

Spreekuren op locatie

Wij merken dat er bij veel musea nog onduidelijkheden zijn over o.a. de vertaling van de Museumnorm naar de eigen locatiespecifieke omstandigheden, de werkwijze bij audits, het groeimodel, en dat er behoefte is om deze vragen met een auditor te bespreken. Lees meer.

Leren van elkaar

Naast vragen over de toepassing van de Museumnorm hebben we gemerkt dat veel musea behoefte hebben aan voorbeelden van andere musea die procedures en beleidsstukken al op papier hebben gezet. Lees meer.

Contributietarieven 2014

Zoals aangekondigd zal met ingang van 2014 een jaarlijkse contributie gevraagd worden voor deelname aan het register. Lees meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

41805 keer bekeken